
Carrière maken; dit moet je weten (incl. loopbaanbegeleiding)
Geplaatst op
Je hebt een baan en je wil carrière gaan maken. Je wil echt een verschil maken binnen het bedrijf en laten zien wat je in je mars hebt. Een succesvolle loopbaan, veel geld verdienen en aanzien; wie heeft er niet over gedroomd? Of dit wenselijk is, is een andere vraag. Dat het mogelijk is en dat veel mensen dit willen? Geen twijfel over mogelijk! Daarom gaan we je een beetje op weg helpen. Dat je die carrière wil maken en dat je dit gaat behalen is zeker, maar hoe is nu nog even de vraag. Nou, die vraag is na het lezen van deze blog helemaal beantwoord. Waarom dan? Omdat we je in deze blog gaan vertellen hoe je dit dan doet. We bespreken onder andere de inzet van loopbaanbegeleiding en nog meer. Dus, wil je meer te weten komen over die loopbaanbegeleiding en andere ingrediënten voor het recept van succes? Lees dan snel verder.
Loopbaanbegeleiding
Stappen zetten. Jezelf ontwikkelen. Het onderste uit de kan halen en nog veel meer. Dát is waar het om draait bij het maken van een carrière. Dit is tevens waar het om draait als we kijken naar loopbaanbegeleiding. Bij loopbaanbegeleiding word je precies hiermee geholpen. Er wordt een ontwikkelplan voor je opgesteld dat je kan helpen met alles omtrent die loopbaan. Je krijgt precies ‘voorgeschoteld’ wat je kunt doen om jezelf te blijven ontwikkelen. Om die uitdaging geboden te krijgen. Dat is het recept voor een succesvolle carrière; groei. Natuurlijk wordt dit samen met jou gedaan, het is immers een plan op maat. Ook als werkgever kun je hier baat bij hebben. Je werknemers zijn hiermee vaker gestimuleerd om hun best te doen en om die groei te realiseren.
Mouwen opstropen
Oké, we kunnen het mooi maken met een loopbaanbegeleiding. Tuurlijk, een loopbaanbegeleiding proces is heel mooi en dit kan je heel erg helpen maar we moeten natuurlijk één onderdeel niet vergeten; hard werken. De handen moeten uit de mouwen worden gestoken. Je zult je moeten onderscheiden van de rest en daarmee dingen moeten doen die de rest niet doet. Dat betekent; harder werken, langer werken, slimmer werken of anders werken. Het is aan jou hoe je dit doet, maar je best doen moet je hoe dan ook.
Gerelateerde berichten
Klokkenluidersrichtlijn: Wat betekent het voor jouw organisatie?
De klokkenluidersrichtlijn heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen in Europa en daarbuiten. Maar wat houdt deze richtlijn precies in, en wat...
De beste plekken voor vergaderen bij Utrecht Centraal
Utrecht Centraal Station is het grootste en drukste station van Nederland, en het is geen verrassing dat het een populaire locatie is voor zakelijke...